Što je responzivni dizajn?

Što je responzivni dizajn?

Responzivni dizajn više je od običnog trenda. Skup je to modernih alata i tehnologija s namjerom uređenja načina na koji se informacije prikazuju na različitim dimenzijama ekrana.

Budući da responzivni dizajn odgovara potrebama korisnika i uređajima koje korisnici upotrebljavaju, raspored elemenata web stranice mijenja se ovisno o veličini i rezoluciji ekrana.

Za razliku od prijašnjih web stranica koje su imale fiksnu veličinu, responzivna web stranica izgleda odlično na bilo kojem ekranu: PC-u, laptopu, tabletu ili mobitelu. Nije potrebno zumirati tekst na manjim ekranima kako bi se lakše pročitao, navigacija web stranicom je pojednostavljena, prilagođena manjim ekranima. Kreira se samo jedna web stranica prilagođena zaslonu krajnjeg korisnika.

Broj uređaja s pristupom internetu u porastu je, a samim time i internetski promet na mobilnim uređajima. Pametni telefoni postaju sve pametniji, pa je i responzivni dizajn važan korisnicima. Korisnici mobilnih uređaja frustrirani su neoptimiziranim web stranicama. Izgled web stranice utječe na poslovni uspjeh. Istraživanja pokazuju kako korisnici nisu naklonjeni suradnji s tvrtkama čija web stranica izgleda loše.

Responzivne web stranice bolje se pozicioniraju na Google tražilici. Web stranice čiji dizajn nije responzivan niže su rangirane na tražilicama, a kroz neko vrijeme neće ih biti moguće vidjeti u rezultatima pretrage.

Web stranice koje izrađujemo responzivne su. Stalo nam je do kvalitetnog korisničkog doživljaja i bolje preglednosti. Cilj je da se korisnik, nakon što prvi put posjeti web stranicu, na istu i vrati. Uz naše maštovite ideje informacije na vašoj web stranici biti će pregledne i lako dostupne, a za najprikladnije predstavljanje vašeg poslovanja.

 

Fotografije: https://pixabay.com/